Blog

Filtriraj po

Kategorije

RSS
ozadje2

Rudnik Mežica

Pod lastnim brlogom, globoko pod zemljo, prepredeno z več kot 800 km rovov, ne obstaja nič drugega kot tema in smrtonosna tišina. Vsaj dokler se na 1,5 km dolgo peš pot ne odpravi četica radovednih, v oranžne vetrovke odetih turistov, ki preženejo temo in v sedanjost prikličejo občutek hrupnega, strupenega, klavstrofobičnega, prašnega in napornega okolja, s katerim so se v preteklosti za preživetje spopadali knapi.

Za avtentičen občutek je poskrbljeno že takoj na začetku, ko se je potrebno skobacati v utesnjene jamske vozičke, ki ropotajoče odvijugajo po 3,5 km dolgem Glančnikovem rovu do končnega postajališča, kjer se prične peš-potno raziskovanje. Temperatura v rovih je okrog 10°C, ogled rudnika pa traja približno 2 uri. Tekom poti so predstavljeni različni načini rudarjenja, razstavljene pa je tudi kar nekaj opreme. Več informacij pa tukaj.

Rudnik Mezica 01 Rudnik Mezica 17 Rudnik Mezica 16 Rudnik Mezica 15 Rudnik Mezica 14 Rudnik Mezica 13 Rudnik Mezica 12 Rudnik Mezica 11 Rudnik Mezica 10 Rudnik Mezica 09 Rudnik Mezica 08 Rudnik Mezica 07 Rudnik Mezica 06 Rudnik Mezica 05 Rudnik Mezica 04 Rudnik Mezica 03 Rudnik Mezica 02

 

Facebook follow

 

Comments are closed.

Spletna stran uporablja piškotke (cookies) za izboljšanje uporabniške izkušnje, ter beleženje statistike. Z nadaljevanjem se strinjate z uporabo piškotkov več informacij

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani(npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij1, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri