Blog

Filtriraj po

Kategorije

RSS
Martuljski slapovi 00

Martuljški slapovi

Prejšnji teden sva se odločila obuditi družinsko tradicijo izpred dveh desetletij in zakorakala sva na pot proti Martuljškim slapovom. Že na začetku sva nevede izbrala manj zanimivo izmed dveh poti, ki poteka skozi gozd namesto ob vodi ampak na koncu sva ugotovila, da je zanimiva pot zaprta zaradi padajočega skalovja. Med bremzanjem navzdol proti prvemu slapu sva nič hudega sluteč naletela na prvo presenečenje. Prisilni deset minutni počitek je bil posledica kot kača dolge kolone penzionistov, ki se je vzpenjala navkreber. Če ne bi kasneje videl na parkirišču samo enega avtobusa, bi mislil, da jih je bilo najmanj sto.

Nekaj časa sva obsedela pri spodnjem slapu, da se ne bi prehitro spet srečali nato pa sva se podala nazaj gor proti Ingotovi brunarici. Od daleč sva slišala direndaj upokojencev in jo z zadovoljstvom mahnila naprej po idilični poti, misleč da sva jih pustila za sabo.

Martuljski slapovi 01

Martuljski slapovi 09

Martuljski slapovi 14

Martuljski slapovi 10

Martuljski slapovi 11

Martuljski slapovi 12

Martuljski slapovi 08

Martuljski slapovi 04

Martuljski slapovi 03

Martuljski slapovi 13

Martuljski slapovi 02

Vnovična pavza je sledila čisto pri vrhu. Ena skupina se je očigledno odcepila  od pivcev in jedcev in potrebno jih je bilo počakati, ko so se vračali z zgornjega slapa. Za svoja leta so bili neverjetno agilni. Nekateri so z vsemi svojimi križi splezali celo na vrh.

Ko sva se v miru ohladila pri zgornjem slapu, sva se nazaj vrnila po prepovedani poti (ni bilo dovolj jasno označeno:) in na koncu ob stičišču obeh poti še tretjič srečala vlakec upokojencev. Na pivo naju niso povabili, tako da smo si le pomahali v slovo.

Martuljski slapovi 16

Martuljski slapovi 05

Martuljski slapovi 17

Martuljski slapovi 06

Martuljski slapovi 07

Martuljski slapovi 15

Comments are closed.

Spletna stran uporablja piškotke (cookies) za izboljšanje uporabniške izkušnje, ter beleženje statistike. Z nadaljevanjem se strinjate z uporabo piškotkov več informacij

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani(npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij1, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri