Blog

Filtriraj po

Kategorije

RSS
Mnemba island 00

Zanzibar, 4. del: Otok Mnemba in snorklanje

Zaključek najine zanzibarske odisejade posvečava atolu Mnemba, natančneje rečeno koralnemu grebenu ob otoku, ki je od zanzibarske obale oddaljen približno tri kilometre. Tam sva se pod gladino znašla kar trikrat, enkrat s potapljaškim klubom One Ocean, dvakrat pa bolj zasebno, s hotelskim brzoplovom.
Prvič smo se v jutranjih urah skupinsko nabasali na lokalno prevozno sredstvo dala-dala (daleč najbolj vratolomna vrsta vozil na otoku) in odropotali do potapljaškega centra, kjer smo dobili vso potrebno opremo. Tam smo se vkrcali na leseno ladjico in začeli rezati valove proti Mnembi.

Mnemba island 25

Mnemba island 02

Mnemba island 26
Ker smo med vožnjo naleteli na skupino delfinov, je nastopil čas za akcijo. Začeli smo si natikati plavutke in se metati v vodo v smeri, ki jo je mahal eden izmed vodičev. Ko smo bili vsi v morju, so delfini kakopak izginili. Sledila je trikratna ponovitev v stilu ‘Delfini! V vodo! Ni jih več! Nazaj na čoln!’ Že pred samim snorklanjem sem bil zadihan, na meji infarkta, ampak v četrto nam je končno uspelo. Ne bi pa imel nič proti, če bi mi namesto planktona uspelo izostriti delfine. :)

Mnemba island 23

Po srečanju s sesalci smo odpluli naprej proti grebenu, kjer smo ponovno pogledali pod vodo. Tu je bila že nepopisna gneča. Poleg nas je bilo na istem območju še nebroj drugih potapljaških skupin, tako da ni bilo nič čudnega, če ti je kdo konstantno opletal s plavutko pred nosom ali te z njo celo suval v trebuh. A pogled na morski živelj je odtehtal tudi to.

Mnemba island 08

Mnemba island 07

Mnemba island 05

Mnemba island 22

Mnemba island 06

Mnemba island 21

Mnemba island 09

Mnemba island 14

Mnemba island 04

Mnemba island 10

Druga dva izleta sta minila v precej bolj intimnem vzdušju, saj smo se proti Mnembi podali že ob sončnem vzhodu in se tako posledično izognili že izkušenim podvodnim orgijam. Družbo so nam delali zgolj pernati ribolovci in pa pobiralec vstopnine, ki se je do nas pripeljal s čolnom. Tako je to, če se smukaš okrog privatnega otoka. :)

Mnemba island 16

Mnemba island 12

Mnemba island 01

Tik pred odhodom nazaj so se nadme spravile nevidne mikroskopske žverce, ki so me začele kljuvat po celem telesu – po rokah, nogah, obrazu, tako da sem rajši zlezel nazaj na čoln. Ko smo zaštartali motor, smo ob čolnu opazili še mega meduzo, okrog katere je plavala cela jata rib. Rajši ne pomislim kakšen občutek bi bil, če bi me oplazil ta sluzasti klobučar.

Mnemba island 20

Mnemba island 11

Mnemba island 13

Naslednji dan je potekal precej bolj umirjeno. Ožigalkarjev na srečo ni bilo na spregled, pa tudi vidljivost je bila precej boljša. Škoda edino, da se je bilo treba ozirat na plimovanje, saj bi ob predolgem snorklanju lahko pri vračanju nasedli. Dopustovanje se je zaključilo optimalno, saj smo na poti nazaj naleteli še na delfine, ki so radoživo poskakovali okrog čolna.

Mnemba island 17

Mnemba island 18

Mnemba island 27

Mnemba island 19

Mnemba island 24

Mnemba island 15

Po vseh doživetjih sva kar s težkim srcem napolnila kufre in zapustila afriško celino. Je pa bilo to po moje prvo potovanje, kjer nisem shujšal ampak sem domov privlekel par dodatnih kilogramov. Zato sta poskrbela kuhinja (in bar) Next Paradise-a. Hvala. :)

 

Sorodni prispevki:
ZANZIBAR, 1. del
ZANZIBAR, 2.del
ZANZIBAR, 3.del

SAFARI (Selous Reserve), 1. DEL
SAFARI (Selous Reserve), 2. DEL

 

 

Comments are closed.

Spletna stran uporablja piškotke (cookies) za izboljšanje uporabniške izkušnje, ter beleženje statistike. Z nadaljevanjem se strinjate z uporabo piškotkov več informacij

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani(npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij1, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri