Blog

Filtriraj po

Kategorije

RSS
Metulji 00

Tropski kotel sredi Dunaja

Zgrajeni v tipično secesijskem prepletu stekla in železa, kot del kompleksa Hofburg v središču Dunaja, stojijo rastlinjaki iz začetka prejšnjega stoletja, ki svojo nekdanjo funkcijo opravljajo zgolj polovično. V današnji dobi namreč gostijo kavarno in v prostorsko manjšem procentu hišo metuljev.
Vstopiti v tropski rastlinjak s fotoaparatom je podobno, kot stopiti z očali sredi najhujše zime iz Babnega polja direktno v savno. Zamenjale so se že štiri skupine obiskovalcev, boj z mlini na veter je pa še kar trajal. K sreči je zadostna količina robčkov vendarle omogočila solidno število posnetkov. Frfotajočih gosenic je bilo malo, malenkost več je bilo obiskovalcev. Se je pa med njimi vseeno našlo kar nekaj neotesancev, ki so metulje podili naokoli in v želji, da bi jih ovekovečili v letu, stresali krožnike, kjer so se krilatci miroljubno zadevali s sadnim nektarjem.

Metulji 02

Metulji 05

Metulji 09

Metulji 04

Metulji 07

Metulji 01

Metulji 03

Metulji 08

Metulji 06
Črna plat tropskega raja ali “The walking dead” različica:

V takih in podobnih umetnih ekosistemih žal precejšen delež frfotajočih bitjec tudi premine v hrepenenju po svobodi na vlažnih steklenih stenah. Prilepljena krila, žalostna trupelca na okenskih policah, na zemlji, v potočku… Četudi zamižimo na eno oko in si rečemo, da je to predvsem posledica njihove kratke življenjske dobe, tragičen priokus ne izgine kar tako. A kot dokazujejo fotografije,  tudi ob poslednji metamorfozi metulj ohrani delček svoje privlačnosti.

Metulji 12

Metulji 111

Metulji 13

Metulji 10

Metulji 14

Gostujoča dopisnica M.

 

Comments are closed.

Spletna stran uporablja piškotke (cookies) za izboljšanje uporabniške izkušnje, ter beleženje statistike. Z nadaljevanjem se strinjate z uporabo piškotkov več informacij

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani(npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij1, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri