Blog

Filtriraj po

Kategorije

RSS
00

Pernati pedalini na Šmartinskem jezeru

V upanju, da greva na lov za sončnim vzhodom, sva zvečer nastavila budilko nekoliko bolj zgodaj kot običajno, a jutranji pogled skozi okno je prinesel grenko razočaranje v obliki neprodušne celjske megle. Kljub temu sva pobasala fotoaparat in sva se odpravila slepi sreči na proti.

Destinacija: Šmartinsko jezero.

Šmartinsko jezero 01

Zimska rezidenca jate vsaj sedemindvajsetih labodov, kolikor sva jih imela čast opaziti med najinim jutranjim pohajkovanjem po krožni sprehajalni poti krog jezera, je ponudila za kuliso čudovito meglico, ki je v hipu razblinila razočaranje nad dejstvom, da sončnega vzhoda tega dne pač ne bova ugledala. Žareča krogla je sicer nekajkrat pobožala gladino in nakazala, da vendarle obstaja meja med nebom in vodo, a v vsej svoji veličini se ni prikazala.

Šmartinsko jezero 05 (2)

Šmartinsko jezero 08

Šmartinsko jezero 02

Šmartinsko jezero 04 (2)

Šmartinsko jezero 07

Šmartinsko jezero 11

Šmartinsko jezero 10

Kot ena redkih sprehajalcev na delovno jutro sva bila za belo perjad prav toliko zanimiva kot one za naju.  Z nekaj ‘aceventurovskega’ občutka sva v spokojnem portretu nepoškodovana uspela ovekovečiti tudi največjega vročekrvneža v jati. Slednji je zakrivil tudi beg laboda, ki je zarezal pot med račjo perjad, direktno pred objektiv.

Šmartinsko jezero 09

Šmartinsko jezero 03

Januarsko jutro je poleg meglice poskrbelo še za druge posebne fotografske efekte, najlepše odražajoče na rastlinstvu in le žal nama je bilo lahko, da je makro objektiv obležal doma.

Šmartinsko jezero 06

Šmartinsko jezero 05

Gostujoča dopisnica M.

 

Comments are closed.

Spletna stran uporablja piškotke (cookies) za izboljšanje uporabniške izkušnje, ter beleženje statistike. Z nadaljevanjem se strinjate z uporabo piškotkov več informacij

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani(npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij1, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri