Blog

Filtriraj po

Kategorije

RSS
Pariz razgledi 000

Pariški razgledi, 2.del

Naslednje tri razgledne točke, ki se jih bom dotaknil tokrat, so:

  • Eifflov stolp
  • Parc de Saint-Cloud 
  • Centre Pompidou.

1. Eifflov stolp

Pariz razgledi 002

Najbolj turistična točka v Parizu ima temu primerne čakalne vrste, zato sva se izognila vhodom z dvigali in se postavila k stebru, od koder jo (za dva eura manj) mahneš peš proti drugemu nadstropju. Po nekaj razglednih krogih sva morala ponovno v vrsto, da sva nabavila še karto za dvigalo do vrha. Časovna racionalizacija pa taka. Razgled je čudovit že z drugega nadstropja, ko pa se dvigneš na 276 metrov, postane že rahlo nezemeljski. Kot bi opazoval mesto na Google Earth.

Pariz razgledi 013

Pariz razgledi 010

Pariz razgledi 007

Pariz razgledi 006

Pariz razgledi 005

Pariz razgledi 011

Pariz razgledi 024

Pariz razgledi 015

Pariz razgledi 027

Pariz razgledi 012

Pariz razgledi 001

Pariz razgledi 009

Pariz razgledi 008

Pariz razgledi 017

Pariz razgledi 018

Pariz razgledi 016

Pariz razgledi 028

2. Parc de Saint Cloud

Pariz razgledi 030

Do enega izmed bojda najlepših parkov v Evropi, 460 hektarjev obsežnega Saint Clouda sva se pripeljala z avtobusom. Avtobuse v Parizu uporabljajo skoraj izključno upokojenci (na podzemno je mogoče prištorkljati le po stopnicah), tako da je vožnja na trenutke temu primerno stresna.
Park je zelo miren, neobljuden a hrati poln križišč in cest, ki pa se zaradi velikosti nekako v njem porazgubijo. Tukaj naj bi bil posnet spot od Sinead O’connor za komad ‘Nothing compares 2 U’. Neverujoč na besedo sem odprl Youtube – in drži. :)

Pariz razgledi 029

Pariz razgledi 025

Pariz razgledi 022

Pariz razgledi 023

Pariz razgledi 019

3. Centre Pompidou

Pariz razgledi 031

Razgledi z vrha kulturnega centra niso ravno 360-stopinjski, čez ograjo se da pokukat le z ene strani, a glede na nizko ceno vstopnice, se vseeno splača s tekočimi stopnicami povzpeti na to arhitekturno čudo. Če ne drugega – ne zgodi se ravno pogosto, da se nahajaš nad takšno koncentracijo golobov, povsem brez strahu, da bi katerega izmed njih izdalo črevesje.

Pariz razgledi 014

Pariz razgledi 026

Pariz razgledi 021

Pariz razgledi 020

Pariz razgledi 032

Sorodni prispevki:

 

Comments are closed.

Spletna stran uporablja piškotke (cookies) za izboljšanje uporabniške izkušnje, ter beleženje statistike. Z nadaljevanjem se strinjate z uporabo piškotkov več informacij

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani(npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij1, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri