Blog

Filtriraj po

Kategorije

RSS
Pariz razgledi 00

Pariški razgledi, 1.del

Ko gre za razglede, je ni stolpnice, ga ni stolpa in prav tako ne hriba, da bi ga midva slučajno izpustila. :) Vse premagane stopnice in vožnje z dvigali so v obeh denarnicah pustile 139 eurov veliko luknjo, kar znese točno 69,50 € na glavo. A če ne lezeš navkreber, ponavadi sploh ne veš, kje si. :)

Prve tri razgledne točke, ki si zaslužijo objavo, so Slavolok zmage, Parc des Buttes Chaumont in Pantheon.

1. Slavolok zmage

Pariz razgledi 04

Glede na njegovo višino sva pričakovala precej bolj brezvezen razgled, a naju je na koncu prav pozitivno presenetil. Mislim, da sem ga na vrhu obkrožil najmanj 40-krat, saj je bilo vreme vsakič drugačno. Od dolgočasne sivine do dežja, mavrice in na koncu še spektakularnega sončnega zahoda. Poleg tega je bila gneča ravno pravšnja, da ni prihajalo do suvanja s komolci.

Pariz razgledi 19

Pariz razgledi 06

Pariz razgledi 07

Pariz razgledi 17

Pariz razgledi 14

Pariz razgledi 08

Pariz razgledi 16

Pariz razgledi 10 Pariz razgledi 09

Pariz razgledi 05

Pariz razgledi 20

Pariz razgledi 18

2. Parc des Buttes Chaumont

Pariz razgledi 22

V severovzhodnem delu Pariza sva pomolila nos še v njihov peti največji park, ki je bil tudi daleč najbolj razgiban. Na vrhu skale stoji razgledni paviljon, do katerega pot pa je bila zaprta z dvojno ograjo in obdana z opozorili. Ker sem po vsej sili želel dobiti neoviran pogled na Sacre Coeur, sem zlezel čez in se podal proti vrhu, kjer sta muziko nabijajoč pohala dva mladeniča. Po nekaj škljocih sem krenil nazaj in zagledal, da se mi približuje pet oboroženih policistov. O jebemti, zdaj jih bom pa poslušal, sem si mislil, a so me na presenečenje prav vljudno pozdravili in jo mahnili naprej proti mladcema. :)

Pariz razgledi 12

Pariz razgledi 11

Pariz razgledi 13

Pariz razgledi 15

3. Pantheon

Pariz razgledi 23

Ker sem imel ob vstopu v Pantheon okrog vratu obešen objektiv 70-200, so me takoj opozorili, da je fotografiranje s profesionalnim fotoaparatom prepovedano. Naravnost obožujem cerkve! Enkrat ne smem noter s kapo, drugič ne smem to, tretjič ono. Da je bila mera polna, smo imeli še voden ogled, tako da sva se počutila kot v vrtcu. Manjkala je samo še veriga za katero bi se držali. V glavnem, razočaranje.

Pariz razgledi 01

Pariz razgledi 02

Pariz razgledi 03

Sorodni prispevki:

 

Comments are closed.

Spletna stran uporablja piškotke (cookies) za izboljšanje uporabniške izkušnje, ter beleženje statistike. Z nadaljevanjem se strinjate z uporabo piškotkov več informacij

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani(npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij1, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri