Blog

Filtriraj po

Kategorije

RSS
Maremma 00

Maremma

Da ne bi gazila le po poljih, sva en dan rezervirala za obisk jugozahodnega dela Toskane in sicer naravnega parka Maremma, ki ga omejuje okrog 25 kilometrov obale. Gre za zaščiteno območje gozdičev, hribovja, pašnikov,  močvare in klifov, v katerem naj bi mrgolelo raznoraznih živalskih vrst.

Maremma 05

Avto sva parkirala v kraju Alberese od koder bolj ali manj vsako uro vozi avtobus proti postaji ‘Pratini’, ki je izhodišče za okoliško vandranje. Pri proučevanju zemljevida sva se odločila za srednje zahtevno, 7 km dolgo pot A2, ki poteka med dvema stolpoma (Castelmarino in Collelungo). Glede na to, da naj bi na tem območju prebivali divji prašiči, konji, volkovi, divje mačke, sove, srne, fazani, zajci, dolgorogo govedo, sva se počutila rahlo nategnjeno, saj poleg relativno svežega konjskega dreka in crknjene kače nisva videla prav ničesar. Za prijetno presenečenje se je na koncu izkazala peščena plaža. Človek bi ostal tam kar cel dan.

Maremma 15

Maremma 09

Maremma 16

Maremma 02

Maremma 08

Maremma 04

Maremma 03

Maremma 01

Maremma 07

Maremma 06

Ko nas je bus izpljunil nazaj v Alberese, sva se z avtom podala še do ‘Marina di Alberese’. Na dolgi ravni cesti so se na odstavnih prostorih začele pojavljati lisice. Najprej je izgledalo, kot da jih je nekdo povozil, sčasoma pa se je izkazalo, da je to njihov taktični manever. Ob pravem času se pojavijo ob cesti in s svojim pogledom prav zvito zahtevajo prigrizek. Zaradi pomanjkanja mesnih izdelkov v avtu, so se na žalost morale zadovoljiti s čipsom.  Zadnji izmed zvitorepcev si je celo postregel kar iz roke. Ko sva opravila z lisicami, sva skušala najti še flamingote, a je na žalost zmanjkalo časa.

Maremma 13

Maremma 11

Maremma 10x

Maremma 12

Maremma 14

 

 

Comments are closed.

Spletna stran uporablja piškotke (cookies) za izboljšanje uporabniške izkušnje, ter beleženje statistike. Z nadaljevanjem se strinjate z uporabo piškotkov več informacij

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani(npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij1, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri