Blog

Filtriraj po

Kategorije

RSS
Madeira 3del 00

Madeira, 3. del

Cabo Girão

  • Izhodišče: 32.657403, -17.004936

Največjo atrakcijo na Madeiri sva obiskala 4. dan. Na južnem delu obale, 2 kilometra iz vasi Camara de Lobos, se z morja dviga najvišji klif na otoku, 580 metrov visok Cabo Girao. Gre za drugi najvišji klif na svetu s takozvano ‘skywalk’ ploščadjo, skozi katero lahko s pogledom navzdol med nogami uzreš ocean s plantažami. Slučajno je za popestritev ravno takrat mimo priplula še replika Kolumbove barčice ‘Santa Maria’. A steklo je le steklo, zato ne vem zakaj bi stal gori dlje, kot je potrebno. :)

Madeira 3del 05

Madeira 3del 04

Madeira 3del 03

Madeira 3del 06

Madeira 3del 07

Madeira 3del 02

 

 

Ponta de São Jorge

  • Izhodišče: 32.828165, -16.897917

Za naslednjo pot, ki se je izkazala za eno zanimivejših, sva se odločila predvsem zaradi njenega nenavadnega konca, ki čez gmoto skalovja poteka brez pretirano trdne opore pod nogami. Podala sva se mimo zgodovinske naselbine Calhau, kjer je bilo nekoč edino pristanišče na severnem delu otoka. Od vsega skupaj ni ostalo kaj dosti, vseeno pa ruševine predstavljajo popestritev na poti, saj njihove odprtine uokvirjajo čudovite skalovite obmorske motive. Pogled navzgor je precej spektakularen, saj se zdi, da klif sploh nima konca. Misel o padajočih skalah sva potisnila globoko nazaj v možgane in se odpravila proti starodavnem pomolu Cais Antigo, hodeč približno 15 metrov nad morjem in obdana z bujnim rumeno-vijoličnim cvetjem. Tja sem se po rahitični leseni poti podal sam in čeprav se ne bojim višine, sem se nazaj vrnil z rahlo tresočimi nogami, saj je bila polovica desk polomljenih, poleg tega sem se še dvakrat zagozdil z nahrbtnikom med skale.

Madeira 3del 08

Madeira 3del 21

Madeira 3del 14

Madeira 3del 13

Madeira 3del 09

Madeira 3del 10

Madeira 3del 11

Madeira 3del 12

 

Arco de São Jorge

  • Izhodišče: 32.824598, -16.960189

Dobrih deset kilometrov naprej sva se najprej nabasala v oštariji Restaurante O Arco, od koder sva jo mahnila kar čez dvorišče, med vrtove in sadovnjake ter  naprej po poti, po kateri se da prepešačiti do Boa Venture. Ker je bilo že pozno, nisva šla do konca, se je pa že polovica poti izkazala za zelo zanimivo, z lepimi razgledi na strmo obalo proti Porto Monizu ter zanimivimi horizontalno rastočimi drevesi.

Madeira 3del 15

Madeira 3del 16

Madeira 3del 17

Madeira 3del 18

Madeira 3del 19

Madeira 3del 20

 

 

 

Comments are closed.

Spletna stran uporablja piškotke (cookies) za izboljšanje uporabniške izkušnje, ter beleženje statistike. Z nadaljevanjem se strinjate z uporabo piškotkov več informacij

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani(npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij1, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri