Blog

Filtriraj po

Kategorije

RSS
Paris La Defense 00

La Défense

Lansko pomlad sva se neko dopoldne odpeljala do konca rumeno-oranžne linije 1 v Parizu in izstopila na postaji La Défense. Gre za poslovno četrt na zahodu mesta, ki naj bi bila celo največja v Evropi. Medtem, ko je 180.000 delavcev ždelo v pisarnah in mešetarilo s šoldi, sva prepešačila zanemarljiv del 560 hektarskega območja nad katerim naj bi se dvigalo 72 železno-steklenih nebotičnikov. Na žalost je bila zaradi obnove zaprta ravno najbolj zanimiva stavba (La Grande Arche). Baje, da se sploh ne bo več dalo priti na vrh, kar je za nas razgledoholike slaba novica. Kljub temu se je na lep, sončen, mrzel in vetroven dan našlo kar nekaj zanimivih arhitekturnih detajlov:

Paris La Defense 03

Paris La Defense 11

Paris La Defense 15

Paris La Defense 14

Paris La Defense 12

Paris La Defense 13

Paris La Defense 10

Paris La Defense 08

Paris La Defense 09

Paris La Defense 07

Paris La Defense 06

Paris La Defense 04

Paris La Defense 05

 

Paris La Defense 16

Paris La Defense 01

Paris La Defense 02

 

 

Comments are closed.

Spletna stran uporablja piškotke (cookies) za izboljšanje uporabniške izkušnje, ter beleženje statistike. Z nadaljevanjem se strinjate z uporabo piškotkov več informacij

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani(npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij1, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri