Blog

Filtriraj po

Kategorije

RSS
Kefalonija-11

Kefalonija, 1. del: Deževna doba

Po večdnevnem zasedanju na tajnih lokacijah so člani komisije za dopustniški izbor prišli do sklepa, da se letošnja avantura zgodi na potresno nestabilnem jonskem otoku, Kefaloniji. Glede na nestabilno poletje v domačem okolju, bo temu primeren tudi otvoritveni prispevek. Večino dni je namreč krojilo vreme. Marsikdo bi zavihal nos, ampak vse skupaj se je na koncu izkazalo kot dobrodošla popestritev.

Kefalonija-3

Vsakodnevno planiranje je bilo bolj jalovo početje, saj so bili grozeči oblaki ponavadi ravno tam, kamor sva se podajala. Zato sva bila primorana vklopiti prvinski nagon in se ravnati glede na ‘nebesno’ dogajanje. To nama je uspevalo več kot odlično, saj sva na plažah vedno spakirala zadnjo minuto, preden se je uscalo.

Kefalonija-10

Nevihtne oblake sva imela nad glavo na vseh straneh otoka. Tako sva se najprej razgledala na najbolj priljubljeno in bojda najlepšo kefalonijsko plažo, Myrtos in navdušeno ugotovila, da tako prazne, s takšnimi valovi, najbrž ne bova videla nikoli več.

Kefalonija-5

Hitro sva se spustila po hribu navzdol, se v šprintu pognala med valove in se navdušeno, nekaj časa celo edina, borila z njimi. Najin prvinski instinkt očitno še deluje, saj sva še pravi čas pobrala iz vode, kajti sledilo je tole:

Kefalonija-6

Tudi drugje situacija ni bila kaj boljša ampak na srečo deževje nikoli ni bilo dolgotrajno, ponekod je za trenutek posijalo tudi sonce.

Kefalonija-2

Kefalonija-1

Kefalonija-7

Kefalonija-4

Kefalonija-8

Kefalonija-17

Za Fiscardo sva recimo štartala v povsem jasnem vremenu, tole pa je pogled iz avta pred eno izmed plaž v bližini (Alaties). Na srečo je bila tam zanimiva taverna, kamor sva jo popihala do izboljšanja vremena. Tako udomačenih mačkov, kot sva jih videla tam, nisva videla nikjer več. Njihova udomačenost je mejila že na predrznost, saj so se mi vsi hkrati pognali v grški jogurt.

Kefalonija-14

Kefalonija-15

Kefalonija-16

 

Preostali prispevki o Kefaloniji:

Kefalonija, 2. del (gora Aenos)
Kefalonija, 3. del (plaže)
Kefalonija, 4. del (razno)

 

Comments are closed.

Spletna stran uporablja piškotke (cookies) za izboljšanje uporabniške izkušnje, ter beleženje statistike. Z nadaljevanjem se strinjate z uporabo piškotkov več informacij

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani(npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij1, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri