Blog

Filtriraj po

Kategorije

RSS
Kefalonia 00

Kefalonija, 3. del: Plažna reportaža

Če kje, potem lahko na Kefaloniji vsakdo najde svoj počitniški raj, kajti ta Ionski otoček ponuja užitke tako ljubiteljem postavljanja peščenih gradov kot tistim, ki prisegajo na zdravju prijazno kamnito ležišče. Kot ljubitelja samotnih kotičkov sva pred odhodom opravila raziskovalno nalogo, s katero sva iz ponudbe izluščila turistom najmanj prijazne kotičke kefalonijske obale – med glavne kriterije za izbiro je definitivno sodila tudi omejena dostopnost, še najbolje v podobi kozjih poti. Kasneje se je sicer izkazalo, da lahko na papirju idilične oaze miru v praksi kaj hitro postanejo prizorišče najhujše nočne more – na primer s prihodom ene jadrnice polne brezbrižnih, žuranja lačnih počitnikarjev z wooferji na krovu in Gangam stylom na programu.

Avythos:
zagotovo najlepša peščena plaža na Kefaloniji, žal tudi ena najbolj obljudenih, a ob velikih valovih in prelestnem sončnem zahodu sva zamižala na eno oko ter se zlila z množico. Nad plažo sva si neverjetno kvalitetno nabasala želodca v vrhunski taverni.

Sandy Beach - Avithos Kefalonia

Beautiful Sandy Beach - Avithos Kefalonia

 

Horgota:
zmagovalna plaža Kefalonije 2014! Odkrila sva jo mimogrede, ko sva odšla pofirbcat, kje so na filmski trak ujeli nekaj prizorov romantične zgodbe o kapitanu Corelliju in njegovi mandolini. Spomin na te dogodke je očitno že zbledel, saj se je Horgota izkazala za neturistično, majhno, prikupno, z obilico sence, kristalno vodo in pestrim podvodnim življenjem. Enkrat je na plažo celo priletela koza se prav trapasto razgledala na levo in desno in jo ucvrla nazaj v goščavo. Žal pa se je tu zgodil tudi v uvodu opisan scenarij o hrupnih dopustnikih…

Road To Horgota Beach On Kefalonia Island

Horgota Beach Kefalonia

Horgota beach Kefalonia

Horgota Beach Kefalonia (2)

 

Myrtos:
bojda najlepša, zagotovo pa najbolj obiskana kefalonijska plažna atrakcija, tudi naju ni pustila ravnodušnih. Obiskala sva jo v najbolj nevihtnih dneh, ko so rahlo škropljenje z neba in dvometrski valovi poskrbeli, da smo samo najbolj igrivi še hlastali za zrakom v še tedaj kristalni vodi.

Storm On The Beach

Myrtos Beach Kefalonia

Myrtos Beach Kefalonia (2)

 

Limenia:
kljub cesti v njeni neposredni bližini, ali pa prav zaradi tega, prijetno prazna, s kamenčki ravno prave velikosti, da omogočajo dokaj udobno večurno prebiranje poletne literature. S kamnitimi tvorbami ozaljšan razgled je le še pika na i.

Limenia Beach Kefalonia

Limenia Beach Kefalonia

 

Kako Lagkadi:
v bližini plaže Limenia se dostojno skriva še eden izmed kotičkov, ki se jih s ceste ne da uzreti. Tudi na tej plaži je dobro biti prvi, saj je kvečjemu prostora za štiri ljudi. Pot do nje strmo vodi skozi nemalo grmičevja. Naju je seveda dvakrat prehitela grupa mopedistov, tako da je plaža ostala neosvojena.

Idyllic Secluded Beach

 

Koroni:
vročina, mivka, mivka in še enkrat mivka, k sreči tudi valovi in domorodec, ki ti je v zameno za kakšen evro velikodušno podaril v uporabo ležalnik in marelo.

Koroni Beach On Kefalonia Island (2)

Koroni Beach On Kefalonia Island

 

Petani:
je pustila je prav bled vtis, če ne bi bilo fotografij, bi se jo še vedno spominjala le po gužvi in kadilcu, ki se nama je prilepil za hrbet.

Petani Beach Kefalonia

Petani Beach Kefalonia (2)

 

Antisamos:
zaobljeni zeleni hribčki so čudovita kulisa za poležavanje, vendar le, če imate s seboj ležalnik ter crocse oz. kakšno drugo neprebojno obuvalo, ki omogoča neboleč vstop v morske globine. Over all… Boleča izkušnja!

Antisamos Beach Kefalonia

Antisamos Beach Kefalonia (2)

 

Giagana:
dolgotrajna, gugajoča, poskakujoča vožnja, na cilju pa sicer prijetna plaža z majhnim vizualnim minusom, saj so si tu lokalni ribiči postavili svoj barakarski roštilj plac. Tik po najinim prihodu je prizorišče zapustil manjši motorni čoln in za sabo pustil oljni madež, ki se nama je nato prilepil na masko.

Gagiana Beach On Kefalonia Island

Idyllic Lonely Greek Beach

 

Sissia:
pod samostanom Sissia naju je najprej dodobra prerukalo, potem se je cesta spremenila v nekaj, kar je najbolj spominjalo na hudourniško strugo, tako da sva raje nadaljevala peš. Za nagrado pa sva dobila kakšnih 400 metrov dolgo, če odmisliva nekaj trespasserjev, čisto zasebno peščeno plažo.

Sissia Beach On Kefalonia Island (2)

Sissia Beach On Kefalonia Island

 

Platia Amos:
dostop do plaže, ki jo je mojster fotograf ob obisku pred nekaj leti razglasil za absolutno številko ena med grškimi plažami, je kakšen mesec pred najinim prihodom odnesel potres. Seveda sva to šokantno novico izvedela šele, ko sva oprtana z vso prtljago, potrebno za celodnevno bivakiranje na plaži, začela pot po stopnicah navzdol in se znašla pred zaporo.

Platia Ammos Beach Kefalonia

Platia Ammos

 

Rt Liakas:
obiskala sva jo na dan, ko naju je jekleni ptič dostavil na otočku, zatorej kljub pomanjkljivostim v spominu ostaja kot optimalni prostor za osvežitev. Ni ravno prijetna za poležavanje, a se odkupi z atraktivno skalo na koncu rta.

Cape Liakas Beach Kefalonia

Cape Liakas Beach Kefalonia (2)

 

Foki:
plaža s kristalno vodo in čudovito kuliso cipres, a majhna in zelo priljubljena, poleg tega še direktno ob cesti, a če se podaš po skalni potki nekoliko naprej ob obali, so samotni kotički zagotovljeni.

Foki Beach Kefalonia

Foki Beach Kefalonia (2)

 

Alaties:
vsi tisti, ki boste na Kefaloniji pogrešali svoje mačje ljubljence, boste v baru nad plažo zagotovo našli kakšen igriv nadomestek, ki se bo želel polastiti vašega grškega jogurta. Gre za manjšo plažo, ki deluje po principu: kdor prvi pride, prvi melje. Prostora namreč ni v izobilju.

Alaties Beach Kefalonia

 

Ammes:
najbližja plaža najinemu hotelu, kamor najina noga sicer ni stopila, je pa med neurjem s huronskim vetrom nudila čudovito kuliso besnenju narave.

Ammes Beach Kefalonia

 

Skala:
najbolj turistična plaža na otoku z nekaj kilometrov mivke in na tone ležalnikov. Tu sva izvedla le hitri fotošuting na poti do manj dostopnih kotičkov otoka, saj Skalo od morja hotelov loči zgolj cestica.

Sun Chairs On Sandy Beach

 

Ai Helias:
dokaj prijetna plaža v bližini letališča, ki sva jo obiskala le za nekaj minut. Po par narejenih posnetkih naju je za vedno z nje pregnal dež.

Ai Helis Beach Kefalonia

On The Beach

 

Mania:
manjša, manj atraktivna in bolj samotna soseda priljubljene plaže z rdečo mivko Xi. Priporočene so sposobnosti zaznavanja geološke trdote in smeri padanja skalnih okruškov. Za razliko od ostalih plaž je bilo tukaj potrebno odpešačiti  najmanj 100 m, da ti je voda segala šele do pasu.

Mania Beach Kefalonia

Sandy Beach

 

Vouti:
manj obiskana sestra bližnje Zole se je izkazala za odlično izbiro. Na skrajni levi strani od parkirišča se je našlo kar nekaj zasebnih kotičkov, ločenih s svojo skalno zaveso. Raj za nudiste, ki so prosto bingljali naokoli.

Vouti Beach On Kefalonia Island

Vouti Beach On Kefalonia Island (2)

 

Kanali alias »Ožganina«:
malo pred najinim obiskom je pobočje nad plažo opustošil požar, v zraku je še visel težek vonj po ožganem, tako da sva se z nekoliko nelagodnim občutkom spustila po ozki pešpoti in nekaj stopnicah do najinega cilja. A se je izkazala za povsem zadovoljiv prostor za poležavanje.

Kanali beach Kefalonia

Kanali beach 2 Kefalonia

 

Preostali prispevki o Kefaloniji:

Kefalonija, 1. del (deževna doba)
Kefalonija, 2. del (gora Aenos)
Kefalonija, 4. del (razno)

 

Gostujoča dopisnica M.

 

 

 

 

Comments are closed.

Spletna stran uporablja piškotke (cookies) za izboljšanje uporabniške izkušnje, ter beleženje statistike. Z nadaljevanjem se strinjate z uporabo piškotkov več informacij

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani(npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij1, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri