Blog

Filtriraj po

Kategorije

RSS
Dunaj 00

Jesenski Dunaj

Prejšnji teden sva se odpravila na Dunaj lovit še zadnje jesenske motive. Da bi se izognila gneči v Schönbrunnu, sva od doma odrinila ob pol štirih ponoči. Ob sedmih zjutraj sva z jutranjimi tekači in vevericami že dvigovala listje s tal. Ravno pravi čas, čez dobro uro ali dve so namreč park zavzeli poševnookci z iPadi in selfie sticki.

Dunaj 01

Dunaj 02

Dunaj 07

Dunaj 03

Dunaj 04

Ker se nama je od ranega vstajenja v trebuhu že naredil vakuum, sva jo mahnila na jabolčni štrudel. Nabite cene so v habsburšem dvorcu kakopak samoumevne, sva se pa vseeno počutila rahlo nategnjeno, ko sva za deci in pol vrele vode s čajno vrečko odštela 5,50 eurov.

Proti večeru sva se zapeljala še čez Donavo, z namenom, da splezava na razgledni stolp Donauturm. Plezanja je bilo bolj malo, saj te do razgledne ploščadi zapelje ekspresno prozorno dvigalo. Naju pa je presenetil izredno lep razgled in na splošno cel Donaupark.

Dunaj 08

Dunaj 09

Dunaj 06

Dunaj 05

Dunaj 14

Dunaj 13

Dunaj 18

Dunaj 17

Dunaj 16

Dunaj 15

Naslednjega jutra sva se pred check-outom sprehodila še do Belvederja, poletne rezidence princa Evgena Savojskega. Tudi tukaj se je kljub megli našlo nekaj barvitih motivov.

Dunaj 10

Dunaj 11

Dunaj 12

 

 

 

Comments are closed.

Spletna stran uporablja piškotke (cookies) za izboljšanje uporabniške izkušnje, ter beleženje statistike. Z nadaljevanjem se strinjate z uporabo piškotkov več informacij

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani(npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij1, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri