Blog

Filtriraj po

Kategorije

RSS
Dolina malte 00

Dolina Malte

Dolina padajočih voda, gorska panoramska cesta in najvišji jez v Avstriji so le tri izmed oznak, ki so vzbudile zanimanje za obisk dotičnega predela. In res, ob vstopu v dolino se cedi iz vseh strani, kot bi čez celotno hribovje bil speljan dobro urejen namakalni sistem.
Že pred vstopom na plačljivo, 14,4 km dolgo gorsko cesto Malta Hochalmstrasse, se nahaja slap Fallbach, najvišji prostopadajoči slap v Avstriji, ob katerem je urejeno razgledišče. Ako kdo kani priti bliže, mu porcija tuša vsekakor ne uide. Poskrbljeno je tudi za vse spiderman-e, saj na desni strani slapu poteka plezališče.

Dolina Malte 01

 

Dolina Malte 02

 

Dolina Malte 03

 

Cesta se torej dvigne iz nadmorske višine 911m na 1993m. Na nekaterih predelih je tako ozka, da promet poteka enosmerno. Za red poskrbi semafor, ki za vse neučakance odšteva minute do naslednje zelene osvetlitve. Skozi živo skalo izklesane tunele se kmalu privijemo do vrha, do 200m visokega jeza Kölnbrein, ki za sabo zadržuje 200 miljonov kubičnih metrov vode. Vodena tura po jezu stane 6€, vožnja po Hochalmstrasse pa 17€ (na avto).
Jez je res kar spektakularen, malo manj pa skywalk ploščad, za katero omenjajo hojo po steklu. Stekla je resnici na ljubo bolj malo, skozi male luknjice ogrodja pa se baš veliko ne da videti. Bungeeee…

Dolina Malte 04

 

Dolina Malte 05

 

Dolina Malte 06

 

Dolina Malte 07

 

Poleg jezera se nahaja še Berghotel Malta, čudno oblikovno čudo, ki pa mi ne deluje najbolj prepričljivo, da bi tukaj preživljal dopust. Že zaradi same lokacije, poleg tega izgleda, kot da bi bili gostje zaprti v ogromnem ekonom-piskru.

Dolina Malte 08

 

Za hribolazce pa se dolina tukaj ne konča…

Dolina Malte 09

 

Dolina malte 00

 

Dolina Malte 11

 

Dolina Malte 12

 

Facebook follow

 

Comments are closed.

Spletna stran uporablja piškotke (cookies) za izboljšanje uporabniške izkušnje, ter beleženje statistike. Z nadaljevanjem se strinjate z uporabo piškotkov več informacij

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani(npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij1, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri