Blog

Filtriraj po

Kategorije

RSS
Adrspach 00

Češki skalni labirint

Najbolj pasje vroč del lanskega poletje sva prebila kot cestna popotnika po osrednji Češki. Od Znojma, češkega Las Vegasa na južni meji, naju je zaneslo vse do severnih meja s Poljsko, kjer se nahaja nadvse impresivna naravna atrakcija, labirint skal raznoterih oblik, imenovan Skalno mesto Adršpach. Združuje na stotine skal, ki so s svojimi oblikami razburkale človeško domišljijo, tako takoj ob vstopu naletite na Sladkorno palčko, malo kasneje se sprehodite čez Slonji trg, vržete oko na stometrska okamnela Ljubimca in si oddahnete ob velikanskem Zobu. Vsekakor unikatni podvig, ki se ga ne splača zamuditi.

Adrspach 04

Adrspach 02

Adrspach 09

Adrspach 03

Adrspach 10

Adrspach 08

Adrspach 11

Adrspach 12

Adrspach 07

Za prvimi skalami ob vhodu je skrito idilično jezerce, v katerega bi se človek z veseljem vrgel, a po njem žal ni dovoljeno čofotati.

Adrspach 01

Tik pred koncem obhoda se v vsej svoji mogočnosti prikažeta kamniti Župan (levo) in njegova žena (desno).

Adrspach 05

Za finale se je bilo le še potrebno stisniti čez Mišjo potko, najožji skalni prehod v mestu, kar že s fotografskim nahrbtnikom ni bilo ravno mačji kašelj, kako bi se tukaj znašel kakšen ameriški ljubitelj McDonalda pa si lahko le prepustimo domišljiji…

Adrspach 14

Adrspach 13

Gre za eno bolj priljubljenih čeških turističnih destinacij, zatorej se bolj »pritlehnih« motivov skoraj ni dalo dokumentirati drugače kot z nekaj človeškimi okraski.

Gostujoča dopisnica M.

 

Comments are closed.

Spletna stran uporablja piškotke (cookies) za izboljšanje uporabniške izkušnje, ter beleženje statistike. Z nadaljevanjem se strinjate z uporabo piškotkov več informacij

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani(npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij1, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri