Blog

Filtriraj po

Kategorije

RSS
Bohinj 01

Bohinj

Ta arhivska objava sega še v lansko leto, v čas nekega zgodnjega poletnega jutra, ko še sonce ni vstalo in preden so izletniki zasmetili bregove Bohinjskega jezera. Na dan, ko so mu leno vzdigujoče meglice podelile še posebej mistično in fotogenično podobo.

Bohinj 08

Zapustiti posteljo ob dveh ponoči se po prihodu na spokojno jezersko obrežje ni več zdelo tako kruto. Daleč naokoli so bila poleg naju edina živa bitja ptiči ter par domačinov, ki sta se s čolnom podala na jutranjo meditacijo ali pač po zajtrk. Brez za poletje tako značilne poplave turistov (nekaj ur kasneje sva izkusila tudi to situacijo in kaj hitro ubežala nazaj v Celjsko kotlino), se je jezero pokazalo v popolnoma novi luči. Brez neljubih distraktorjev je tako nastala cela serija fotografij mirne jezerske gladine, objektivu pa ni ušlo niti najbolj slavno bohinjsko, če ne vseslovensko drevo.

Bohinj 02

Bohinj 05

Bohinj 06

Bohinj 04

Bohinj 07

Bohinj 10
Še preden se je prodajalka kart pri slapu Savici namestila v svoji leseni hišici, sva že prilomastila nazaj v dolino in se tako spretno izognila plačilu vstopnice. Pionirja tistega dne sva na 849-ih metrih imela čast doživeti po vseh merilih prav osladen prizor:

Bohinj 09

Bohinj 03

Bohinj 11

Gostujoča dopisnica M.

 

Comments are closed.

Spletna stran uporablja piškotke (cookies) za izboljšanje uporabniške izkušnje, ter beleženje statistike. Z nadaljevanjem se strinjate z uporabo piškotkov več informacij

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani(npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij1, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zapri